Защо небостъргачите са индикатор за балонизиране

В Китай в момента се строят пет от десетте най-високи сгради в света. „Внимание!” казва Викрам Маншарамани, който е финансов анализатор и твърди, че е разработил система за ранно локализиране на балони.

Той е автор на книгата „BoomBustology: Spotting Financial Bubbles Before they Burst”.

Той разглежда внимателно всички случаи на балонизиране в историята , от манията по лалета в Холандия през 1630 г. до имотната криза във Флорида през 1920 г.

„Високите сгради не са само израз на болна амбиция. Те са парадиране на лесни пари и прекалено самочувствие.” казва той.

През 1929 в Ню Йорк е имало три сгради, които са се броили за приза най-висока сграда в света. През 1997 в Малайзия завършват Petronas Towers – точно навреме за азиатската финансова криза.

През 2007 в Дубай се издигна Burj Dubai, малко преди да започне последната голяма финансова криза.

В момента Китай показва всички класически признаци на спекулативни мании. В цялата страна местните администрации са се вманиачили в постигане на БВП таргети.

Източник: Профит.бг

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

One Response to Защо небостъргачите са индикатор за балонизиране

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>