Руски милиардер си купи къща за 100 млн. долара в САЩ

Щатският жилищен пазар изпитва затруднения в момента, но продажбата на еднофамилна къща за 100 млн. долара в сърцето на Силициевата долина показва, че луксозните имоти все още се търсят, пише AP.

Руският милиардер Юрий Милнер, един от големите акционери във Facebook, Groupon и Zynga, е купувачът на луксозното имение с жилищна площ от 2 370 кв. м. в Лос Алтос Хилс, Калифорния. Смята се, че това е една от най-големите продажби на еднофамилно жилище в историята на САЩ.

Доналд Тръмп продаде имението си в Палм Бийч за 100 млн. долара през 2008 г. на руския милиардер Дмитрий Риболовлев. По това време Тръмп беше заявил, че това е най-голямата продажба на жилищен имот в САЩ.

Милнер, който е основател на компанията Digital Sky Technologies и председател на Mail.ru Group, няма незабавни планове да се нанася в новия си дом, според неговия говорител.

Имението е в стил френски замък и е построено на площ от 18 акра с изглед към залива на Сан Франциско. Новият дом на Милнер разполага с бална зала, киносалон, изба, фитнес, спа и открити и закрити басейни.

Предполагаемата цена от 100 млн. долара е базирана на таксата за прехвърляне на имението, която е в размер на 110 000 долара. От Wall Street Journal обявиха продажната цена вчера, след като през миналата седмица в технологичния блог TechCrunch се беше появила информация за сделката.

Сделката засенчва платените през миналата година 50 млн. долара за триетажното имение Le Belvedere в Бел Еър. Местни брокери на имоти твърдят, че броят на жилищата, продадени за над 20 млн. долара в района на Лос Анджелис, е нараснал тройно в сравнение с 2009 г., което е признак, че пазарът на луксозни имоти се стабилизира.

Въпреки това, в най-високия сегмент на пазара, някои жилища остават непродадени, след като са били обявени за продажба преди повече от година.

Най-високо в този списък е имот с жилищна площ 5 250 кв. м., който е собственост на вдовицата на покойния телевизионен продуцент Аарон Спелинг. Имението, което се намира в луксозния квартал Холмби Хилс в Лос Анджелис, е обявено за продажба преди повече от две години, като цената му е 150 млн. долара.

Източник: Профит.бг

This entry was posted in Interviews, News. Bookmark the permalink.

15 Responses to Руски милиардер си купи къща за 100 млн. долара в САЩ

 1. Great article . Will definitely apply it to my site

 2. Hello! Thank you very much for that enlightening article

 3. really loved the article added to my favourites

 4. I hope this was a very interesting post thanks for writing it

 5. Sugar says:

  A good many vaulbales you’ve given me.

 6. Thank you very much for that astonishing article

 7. Great information. It’s really useful. Thanks

 8. kurs valut says:

  nice! you got me too!

 9. Splendid article . Will definitely copy it to my blog.Thanks.

 10. Hey there. Just wanted to write and express that I appreciated this information. I’ll be bookmarking your weblog and returning to see if you post any additional ones. Thanks again!

 11. Thank you very much for that great article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>