Нова имотна такса за гърците


Двете най-богати държави в Европа Франция и Германия, положиха натиск върху най-бедната членка – Гърция изтласквайки я до ръба. Въпреки, че отричат да имат стремежи към изхвърлянето на Гърция от Евро-зоната  те не предлагат никакъв план, с който да се спре излизането извън контрол на стремглаво задълбочаващата се криза.  В отчаян опит да покрие дефицита от 2 милиарда в бюджета  правителството оповестява нова такса върху имотите, с което разбира се предизвика отново гнева на гърците, които според социални мрежи и  блогове приканват за не плащане на новата такса. 7 от 10 гръцки граждани срещат трудности при плащане на ново наложените такси на правителството през последните две години, според изследвания оповестени този месец.

Новата тарифа има за целева група по-заможните граждани. От друга страна единствените освободени от тази такса са манастири, храмове и благотворителни средства управлявани от доста богатата гръцка църква. Дори хората с увреждания и безработните, който по традиция са защитени от правителството не са освободени от таксата.

This entry was posted in News and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>