Помощ

В стремеж да се възползвам от възможностите, които ми дава интернет и тази трибуна, реших да споделя въпросите си, а те са следните:

1. Трябва ли организациите свързани с работата в сферата на недвижими имоти, като например – НСНИ, ФИАБЦИ България и големите фирми в България, да са по-активни по отношение на злоупотребите, които всеки ден се случват в страната ни?

2. Имат ли те капацитета да създадат нови и работещи механизми за превенция на всевъзможните злоупотреби, които изобретателният ни народ измисля, за да вреди на сънародниците си и да се изхранва?

3.Правят ли достатъчно, за да бъде информирано обществото и да достигне по-високо ниво на култура и разбиране, що се отнася до законите в държавата касаещи недвижимите имоти?

4.Кога и как ще направим така, че наемането и отдаването на апартаменти да се случва според  правила, защитени от закона и подпомогнати от вече утвърдени и работещи механизми, създадени специално за тази дейност?

5. Може ли всеки да стане „брокер на недвижими имоти”, и още по-важно – трябва ли? Нужно ли е някой да има специална подготовка, било то и кратка?

6. Възможно ли е хората, които отдават имотите си под наем да започнат да осъзнават, че не може вечно да получават едни чисти пари на месец в замяна срещу НИЩО? Могат ли да достигнат ниво на интелект позволяващо им да разберат, че в днешната система НЕ може да получаваш пари без да си се трудил, пък отгоре на всичко и без данък? Кой би могъл да подпомогне подобна промяна? Дали това не са брокерите на недвижими имоти?

Тези и още много въпроси си задавам и съответно си отговарям. Интересно ми е дали съм сгрешила в някои от отговорите си и очаквам да чуя други, може би по-продуктивни отговори.

Автор: Илияна Тодорова

This entry was posted in Publications and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>